Corpus Sanum start het nieuwe seizoen op 10 september. Zet er je eerste stappen naar Olympisch Turnen.

Olympisch Turnen bij Corpus Sanum.

Iedereen die de Olympische Spelen van Londen heeft gezien zal genoten hebben van de hoogstaande Gymnastiekwedstrijden. Zonder twijfel één van de populairste, maar ook één van de moeilijkste sporten. Gymnastiek is een oersport, waar men op zeer jonge leeftijd kan beginnen en een ideale start is naar een "lifetime" sportbeoefening.

Bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vind men een aanbod van recreatie, Hiphop tot competitief en van jong tot oud aan zeer democratische prijzen. Voor het nieuwe seizoen werd het kader van lesgevers gevoelig uitgebreid, aangevuld en versterkt. Naast de trainsters die al werden voorgesteld aan de pers zijn volgend seizoen nog nieuw: Sandy Hermans, Sofie Becquart, Astrid Van Olmen en ook voormalig boegbeeld Hilde Van Grieken. Uit buitenlandse studiestage teruggekeerd komen Sanne Calaerts en Charlotte Auwers opnieuw hun taak opnemen. Uiteraard blijft Corpus Sanum zich inzetten voor personen met een beperking, die welkom zijn op zaterdagmorgen in de G-groep. De onderafdeling Morkhoven blijf eveneens verder werken op dezelfde dag en uren. De groepen van Herentals zijn bijna allemaal ondergebracht in de accommodatie van het stedelijk Sportcomplex Vossenberg. Dankzij het stadsbestuur kan de club daar beschikken over een volledig ingerichte turnzaal en polyvalente ruimte voor de dansgroepen.

De resultaten van de wedstrijdgroepen zijn het voorbije seizoen erg bevredigend geweest met een finaleplaats op een WK voor de jeugd, een Belgische kampioene, enkele Vlaamse kampioenen en zeer vele Provinciale titels. Wie droomt om Olympisch kampioen te worden begint best zeer jong en met veel talent geraak je mogelijk in een wedstrijdgroep van Corpus Sanum. Tijdens de maand september worden er nieuwe selectietesten georganiseerd voor alle talentvolle en aangesloten leden. De Topgymnasten van Corpus Sanum doen er alles aan om hun resultaten te verbeteren tot zelfs bij andere clubs te gaan trainen, wegens gebrek aan uren, faciliteiten en materiaal. Om die reden zal er vanaf volgend seizoen ook een ledenstop zijn bij overschrijding van het maximum quotum.

Het nieuwe Turnseizoen start bij Corpus Sanum op maandag 10 september en een volledige uurrooster kan men terugvinden op de website www.corpussanumherentals.be . Er is sinds kort ook een facebook site waar je ook alle nieuwtjes van de club mee kan volgen. Informatie over Gymnastiek kan men vinden op website www.gymfed.be . Er zijn folders te verkrijgen op de sportdienst van Herentals in de Vossenberg. Corpus Sanum start ook 2 nieuwe groepen op met een volwassen groep Zumba en een C-ploeg Tumbling.

Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Lidgelden zijn democratisch laag gehouden en het begint van 70,00 euro (gymnastiek) en van 100,00 euro (hiphop). Voor meer inlichtingen kan men terecht vanaf maandag 10 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be. Het uurrooster verschijnt ook in het weekblad "De Postiljon".


Foto: Yoni Verdonck